Bøger / skønlitteratur til børn / gys

Slim i lange baner : et eventyr med dværg-detektiv Jack Stump


Beskrivelse


Jack Stump og Dick får job i det lokale stormagasin. Forklædt som julemanden og hans grønne hjælper skal de fange lommetyve. Deres største problem er dog de klamme slimmonstre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2007

18. bog i den meget populære serie om dværg-detektiven Jack Stump. Bogen kan læses af børn fra ca. 10 år og henvender sig især til de børn, som trænger til et alternativ til de mange pædagogisk korrekte bøger. Det er ren galskab, underholdning, pjat og ballade.

Henrik Einspor har lige modtaget Kommunernes Skolebiblioteksforenings Forfatterpris 2007 for sit forfatterskab, som bl. a. indeholder denne meget efterspurgte serie om Jack Stump. I denne bog får Jack og Dick job i det lokale stormagasin som julemanden og hans lille grønne hjælper. De skal underholde børnene og samtidig holde udkig efter lommetyve. De får nok at se til, for pludselig er de indblandet i et mysterium om legetøjs-slim, som flyder sammen og derved bliver levende og aggressivt. Jon Ranheimsæter har illustreret bogen i sin meget velkendte ironiske streg, som passer perfekt til Jack Stumps univers.

Denne bog lever fuldt op til forventningerne fra de forrige titler i serien og vil blive lige så flittigt udlånt. Einspors serie om Svend Svovls bedrifter appellerer til samme målgruppe, men er lettere at læse.

Endnu et hit fra Henrik Einspor og Jon Ranheimsæter.