Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Slimsnegle fra det ydre rum


Beskrivelse


Den lille by Kirke Knærum bliver invaderet af slimsnegle fra det ydre rum. Slimsneglene kravler op i indbyggernes næser og gør dem til zombierobotter. Det er kun de 3 venner, Flora, Funder og Trolle, som kan redde byen, sammen med IPO (Intergalaktisk Politi-Orb).

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2020

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 20. feb. 2020

Hæsblæsende, skør og sjov bog om 3 børn, som skal redde byen Kirke Knærum fra en invasion af slimsnegle fra det ydre rum. Til højtlæsning fra 8 år og selvlæsning fra ca. 9 år.

Den lille by Kirke Knærum bliver invaderet af slimsnegle fra det ydre rum. Sneglene stammer fra en mystisk meteor, som er landet på en nærliggende mark. Slimsneglene kravler op i folks næser og gør dem til sløve zombierobotter. Det er kun de tre 11-årige venner, Flora, Funder og Trolle, som kan redde byen, i samarbejde med IPO (Intergalaktisk Politi-Orb). Bogen er skrevet af René Toft, som tidligere har skrevet SkurkistanSkurkistans hemmelighed og s hemmelighedDen lille by Kirke Knærum bliver invaderet af slimsnegle fra det ydre rum. Sneglene stammer fra en mystisk meteor, som er landet på en nærliggende mark. Slimsneglene kravler op i folks næser og gør dem til sløve zombierobotter. Det er kun de tre 11-årige venner, Flora, Funder og Trolle, som kan redde byen, i samarbejde med IPO (Intergalaktisk Politi-Orb). Bogen er skrevet af René Toft, som tidligere har skrevet Skurkistan og .

Historien vil gå rent ind hos mange 8-12-årige, for den har det hele: en hæsblæsende og overgearet handling, klamme scener, plat og skør humor samt 3 modige ballademagere som hovedpersoner. Mange af bogens personer er bevidst karikerede og overdrevne, fx skolesekretæren "Enkefru Madsen", som kun er set smile én gang i sit liv, nemlig da en elev blev smidt ud af skolen. Der er en del bandeord/slagord undervejs, fx "Hold nu helt fuckerrøv" og "Pik og patter". Selvom de tre børn afværger katastrofen i denne omgang, har bogen en åben slutning. Bogen er nogenlunde letlæselig med stor skrifttype og korte kapitler. Forsiden er farverig og iøjnefaldende, og bagsideteksten sælger bogen rigtig godt.

Fans af "Kaptajn Underhyler"-bøgerne vil også kunne lide denne bog.