Bøger / faglitteratur / øvelser

Slip angsten : gør op med frihedens værste fjende


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 16. mar. 2010

Bogen er henvendt direkte til den angstlidende, men kan med fordel læses af pårørende og fagpersoner.

Oestrich, psykolog og forfatter, har bidraget med en lang række bogtitler om fx selvværd og vejen til et mere "levende" liv liv baseret på kognitiv terapi. Denne bog beskriver, hvad den sunde og den usunde angst består i. Angst er en følelse, der skal hjælpe os i farlige situationer, men bliver den permanent, tager den livet af lykken, og - dette er en kognitiv pointe - det er vores egne tanker, der skaber angsttilstanden. Derfor er det også via tankerne, vi skal komme tilbage til glæden og energien. Bogen er godt struktureret og taler om angst generelt samt forskellige former for sygelig angst, ligesom den giver værktøjer og øvelser. Appetitligt layout med skønne grafiske ornamenteringer, der måske ikke har så meget med bogens indhold at gøre, men sender indbydende signaler og fryder øjet. Cd med guidede øvelser medfølger.

Bogen er en tvilling til forfatterens Slip bekymringerne, 2009. Men derudover findes flere selvhjælpsguides om angst på grundlag af kognitiv psykologi fx At overvinde socialangst og generthed, 2001, Kognitiv behandling af panikangst og socialfobi, 2006 og Trange rum og åbne pladser, 2006, At overvinde panikangst, 2009. Den aktuelle titel handler bredt og mange angsttilstande.

Selvhjælpsbog til mennesker, der lider af angst. Bogen skal fremhæves for sin forståelighed kombineret med faglighed og seriøsitet.


Ugeskrift for læger

Årg. 172, nr. 34 (2010)

af

af

Elsebet Steno Hansen

Årg. 172, nr. 34 (2010)