Bøger / faglitteratur

Slip bekymringerne : gør op med lykkens værste fjende


Beskrivelse


Konkrete øvelser og teknikker til hvordan man kan lære at ændre tanker, følelser og adfærd og dermed bryde de overdrevne bekymringers onde cirkel til fordel for et mere harmonisk liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2009

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 23. feb. 2009

Bogen tager fat på et væsentligt problem for mange mennesker og har bred appel med sine konkrete og velafprøvede strategier.

Forfatteren, der er psykolog, kendes fra flere bøger om kognitiv terapi. Denne bog er da også baseret på gennemprøvede, kognitive metoder. Teorien fremstilles overskueligt og lettilgængeligt og underbygges af eksempler. Bekymringer kan være nødvendige og kræve handling. Bogen beskæftiger sig med de patologiske bekymringer, der medfører handlingslammelse og tristhed. Forfatteren er ikke talerør for en naiv lykkefilosofi, men tager afsæt i en pragmatisk, positiv psykologi. Hun fremlægger en række konkrete mestringsstrategier, der har vist sig med hårdt arbejde at gøre det muligt at ændre negative tanke- og adfærdsmønstre og derved bane vej for et velafbalanceret, harmonisk liv.

Bogen hører til i den seriøse ende af de populærpsykologiske selvhjælpsbøger. Forfatteren har i sine tidligere bøger, som fx Livskundskab og modstandskraft, 2008, været inde på lignende temaer om et godt liv.

En vellykket, populærpsykologisk bog om ved hjælp af kognitive strategier at lære at ændre tanker, følelser og adfærd og dermed bryde de overdrevne bekymringers onde cirkel til fordel for et mere harmonisk liv.