Bøger / faglitteratur

Slip haveglæden løs : fryd, facts og fiduser


Beskrivelse


Inspiration til hvordan man kommer i gang med haven. Tips til planteanvendelse og havens indretning samt praktiske dyrkningsråd til både køkkenhave, blomsterbede, krukker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2018

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 16. mar. 2018

En fryd af en havebog for alle med grønne fingre. Når man glæder sig til at komme i gang i haven, men vejret stadig er til indendørs sysler, er her masser af inspiration til at indrette, opdele og plante i haven.

Denne havebog er opdelt i tre dele: Find haveglæden frem, Indret din have og Facts og fiduser. Første del handler om haveglæde, havedrømme og plantevalg. Anden del handler om havens indretning: kanter, farver, blomsterløg, spiselige planter samt krukker. I sidste del får man råd til at spare penge, noget om ukrudt, beskæring, næring, vanding og naturlig balance. Bogen er en blanding af tekst og billeder - med stor fokus på billedmaterialet. Der er billeder af de planter, havesteder osv. som teksten handler om. Samt dobbeltopslag med små billeder af udvalgte planter - fx græsser, hvor billederne er nummererede; dertil kommer en liste med planternes navne i hjørnet. Bagest i bogen er en efterskrift, et emneregister samt et alfabetisk planteregister.

Meget inspirerende havebog. Letlæselig med masser af flotte havefotos, der straks giver en lyst til at gå i gang i haven. Der er mange gode informationer om både haver og planter samt dyr i haven.

Forfatteren kendes bl.a. fra bogen: Børn i havenSådan skaber du rum i din haveDesign din have. Af nyere havebøger kan nævnes Sådan skaber du rum i din have og Design din have, der er sammenlignelige med denne bog, da den også har fokus på havens opdeling og planternes sammensætningForfatteren kendes bl.a. fra bogen: Børn i haven. Af nyere havebøger kan nævnes og Design din have, der er sammenlignelige med denne bog, da den også har fokus på havens opdeling og planternes sammensætningForfatteren kendes bl.a. fra bogen: Børn i haven. Af nyere havebøger kan nævnes Sådan skaber du rum i din have og , der er sammenlignelige med denne bog, da den også har fokus på havens opdeling og planternes sammensætning.