Bøger / faglitteratur

Slip sindet fri med mindfulness


Beskrivelse


Konkrete og detaljerede anvisninger i, hvordan man praktiserer meditation og mindfulness til behandling af stress, depression, misbrug og spiseforstyrrelser, samtidig med at den buddhistiske baggrund for denne praksis introduceres.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2010

af

af

Mette Fersum

d. 8. sep. 2010

Bogen henvender sig til alle, der interesserer sig for mindfulness, måske også særligt for dem der ønsker en buddhistisk vinkel på emnet.

Denne bog er en beskrivelse af, hvordan man kan lære at meditere, men med et særligt fokus på to lærdomsretninger indenfor tibetansk og indisk meditationsform. Bogen består af fire dele, hvor hovedtemaet i de første dele er præcise og letforståelige instruktioner i mindfulness. Tredje del er en variation af denne praksis, hvor læseren inviteres til at åbne døren til sine egne eksistentielle temaer i hverdagen. Sidste del handler om at sætte sit eget perspektiv på tilværelsen. Forfatteren, som selv er tibetaner, gør meget ud at fortælle om den spirituelle visdom og lærdom, og skriver meget om den grundlæggende godhed, som vi alle besidder. Desuden skriver han også meget om Buddha, og hans lære, som han blander med mange historier fra det virkelige liv, især om menneskets evindelig søgen efter det, som er uden for os selv. Alt i alt handler bogen om at slippe sindet fri.

Der er mange titler om mindfulness, men ikke mange der specifikt har den buddhistiske indgangsvinkel, men nærmest kommer måske Find hjem til dig selv : 108 lektioner i mindfulness, 2008.

Personligt kan jeg vældig godt lide bogens sproglige flow, og forfatteren kommer rigtig fint rundt om meditationspraksis, men også mange andre spirituelle emner. Er man interesseret i buddhisme og meditation, så er det også en introduktion til den lære.