Bøger / faglitteratur

Slip slankekursmentaliteten : få et balanceret forhold til mad og vægt


Beskrivelse


Opgør med slankekursmentaliteten og redskaber til at skabe en mere styrkende og postitiv mentalitet omkring mad, krop og vægt, der naturligt kan styre spisningen i en mere balanceret retning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2019

af

af

Pernille Poulsen

d. 10. jan. 2019

Anderledes slankebog uden opskrifter og strenge diæter. Bogen er for dem, der ønsker at gå et spadestik dybere og lære om de psykologiske mekanismer, der bevirker, at man spiser for meget og forkert i første omgang. De vil her få en ny forståelsesramme, samt redskaber til at arbejde med de mentale aspekter i forhold til krop og kost.

Udfordringer på vægten handler ikke om manglende viljestyrke til at følge en given diæt, men om en forkert mentalt indstilling til mad og måltider, mener forfatteren Jette Uhre, der er spisepsykologicoach. Hun opfordrer til, at man indtager en bevidst og mindful tilgang til sin krop og det at spise. Det handler helt grundlæggende om at skrue op for nydelsen og (selv)kærligheden. I stedet for at gøre maden til en fjende, der skal begrænses, tælles og vejes, skal vi i stedet være nærværende og nyde maden mere.

Forfriskende og anderledes tilgang til det moderne menneske kamp med overvægt og livsstilssygdomme.

Der er for nylig udkommet flere værker, der arbejder med mindfulness i forhold til kostvaner fx VægtløsKærlig køkkenkarmaNyd dig slank, Kærlig køkkenkarma og Nyd dig slankDer er for nylig udkommet flere værker, der arbejder med mindfulness i forhold til kostvaner fx Vægtløs, og Nyd dig slankDer er for nylig udkommet flere værker, der arbejder med mindfulness i forhold til kostvaner fx Vægtløs, Kærlig køkkenkarma og .