Bøger / faglitteratur

Slip stress ud af skammekrogen : et forsvar for arbejdsfællesskabet


Beskrivelse


Arbejdsrelateret stress er ofte betinget af en skjult skamfølelse og en overset faktor i nutidens pressede arbejdsliv. Bogen belyser skammens forskellige udtryk og kommer med bud på hvordan man kan afhjælpe stress og forebygge sygemeldinger.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2016

af

af

Jette Landberg

d. 14. okt. 2016

Forfriskende nyt forskningsbaseret bud på hvordan arbejdsrelateret stress ofte er betinget af en skjult skamfølelse, og hvordan man kan afhjælpe stress ved at forholde sig til dette. For ledere, medarbejdere og kolleger til stressramte.

Ifølge forfatteren er skam en helt central, men overset faktor i nutidens pressede arbejdsliv. I 1.del belyses skammens forskellige udtryk med eksempler fra forfatterens forskning. I 2.del får vi nogle praktiske samtaleværktøjer i 3 kapitler, der henvender sig til henholdsvis ledere, stressramte og kollegerne. Forfatteren gør op med flere af tidens store navne og begreber fx Honneths teori om anerkendelse, tankerne fra positiv psykologi om anerkendende ledelse og Brinkmanns Nej-hat, hun erklærer sig således ikke enig med nogen af fløjene. Forfatteren er cand.scient.pol og ansat på CBS. Hun holder foredrag både for ledere og medarbejdere om stressbetinget sygefravær. Hun har i 2016 forsvaret sin ph.d. afhandling om stress og skam, der bygger på en lang række interviews.

Et nyt syn på stress og et tankevækkende opgør med den ene og den anden fløj. Bogen giver stof til eftertanke og vil give en aha-oplevelse hos mange.

Christian Ørsteds Livsfarlig ledelseStå fast gør op med myten om anerkendelse. Brinkmanns modsvar i Stå fast anses ikke altid for en mulighed. Vinklen med den skjulte skam er ny og anderledes i arbejdet med at komme stress til livsChristian Ørsteds Livsfarlig ledelse gør op med myten om anerkendelse. Brinkmanns modsvar i anses ikke altid for en mulighed. Vinklen med den skjulte skam er ny og anderledes i arbejdet med at komme stress til livs.


Jyllands-posten

d. 10. dec. 2016

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 10. dec. 2016