Bøger / faglitteratur / opskrifter

Slip sukkervanen : find balancen og få øget velvære


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2010

af

af

Lone Krøgh

d. 10. aug. 2010

At slippe af med sin sukkertrang ser ud til at blive det helt store for en tid, i hvert fald hvis man kan bruge de mange artikler i sensommerens ugeblade og søndagsaviser som pejlemærke. Bogen her vil derfor blive efterspurgt og ikke kræve nogen formidlingsindsats.

Forfatteren er cand.scient. og life coach og har skrevet bogen ud fra faglige og personlige erfaringer. Den henvender sig til alle os, der elsker søde sager, og som trods følgevirkninger som fx overvægt, allergi, træthed og humørsvinger m.m. ikke rigtig kan kan holde trangen til sukker på et acceptabelt niveau. Bogens første del er en letforståelig gennemgang af fysisk og psykisk afhængighed af sukker, og anden del er en 8 ugers totalt afholdende plan for at komme ud af sukkermisbruget. Tredje del handler om at stabilisere den nye sukkervenlige livsstil og til sidst opskrifter. Forfatteren skriver, så alle kan være med, dog med en del gentagelser, og der er rigtig mange små cases om kvinder og deres umådeholdne sukkerforbrug. En sympatisk bog med et fornuftigt budskab og af en forfatter, som på ingen måde er frelst.

Af lidt ældre titler om sukkerafhængighed findes Sukkersheriffen, 2009, Sukkerbomben, 2005 og samtidig med nærværende titel udkommer Knæk sukkertrangen af Charlotte Hartvig, og jeg kunne godt forestille mig, at flere er på vej.

Bredt anvendelig bog, der viser en vej ud af den sukkerafhængighed, som alle gode hensigter til trods plager mange af os.