Bøger / faglitteratur / øvelser

Slip vreden : skab et bedre liv med ACT


Beskrivelse


Selvhjælpsbog til at bliver bedre til at håndtere vrede følelser gennem behandlingsformen ACT (Acceptance and commitment therapy).

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2010

af

af

Jette Landberg

d. 26. mar. 2010

Henvender sig til folk, der har erkendt at de har problemer med at styre deres vrede. Det er en selvhjælpsbog, der er let at gå til, men hvis man vil se resultater, skal man arbejde sig igennem øvelserne over en længere periode.

Hovedsigtet er, at man skal lære at vise accept og medfølelse overfor egen og andres vrede, man skal ikke forsøge at kontrollere vreden og ikke tro, at man bliver forløst af vredesudbrud men derimod prøve at se vreden udefra. Systemet "Acceptance and Commitment Therapy" er en behandlingsform, hvor man først accepterer sin vrede dernæst lærer at rette opmærksomheden mod de livsværdier, man har indkredset som vigtige. Mindfulness og vejrtrækningsteknikker er en del af metoden. De tre forfattere er kendte eksperter indenfor vredeshåndtering i USA, de bygger deres arbejde på en række eksperter foruden egne erfaringer. Grundlaget for terapien er bl.a. udarbejdet af en buddhistisk nonne, Pema Chödrön, og den er et opgør med den kendte myte, at det er sundt at få vreden ud.

Den første bog på dansk om ACT-metoden, men der er kommet en række andre bøger om vredeshåndtering, især har Rosenberg udgivet flere bøger med emnet "Girafsprog" om ikkevoldelig kommunikation. I 2008 kom en anden selvhjælpsbog At overvinde vrede og irritation af William Davies, der arbejder med kognitiv terapi.

Bogen rammer en pæl igennem flere myter om vrede og lægger sig op af andre bøger om mindfulness, accept og finde sine værdier, men her specielt med henblik på vrede.