Bøger / skønlitteratur / roman

Slottet i skoven


Beskrivelse


I 1938 foretages på Heinrich Himmlers foranledning en kulegravning af Adolf Hitlers familiebaggrund, og groteske incestuøse detaljer om Hitlers barndom kommer for dagen, ondskab og nøgne drifter og instinkter afdækkes, og det onde i verden erkendes.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Kresten Søe Christensen

2007

For læsere af nyere amerikanske og historiske romaner.

Norman Mailer er nu 84 år og igen på banen med en velskrevet roman om Adolf Hitlers familie og dens incestuøse forhold i 3 led. Vi hører om Adolfs forfædre og hans omtumlede barndom og opvækst præget af perverterede interesser, en domi­nerende, tyrannisk far og en overpyldret mor. Historien fortælles gennem Dieter fra eksil i USA. Dieter er en tidligere SS-officer, som af Heinrich Himmler 1938 sættes til at undersøge Hitlers familiebaggrund og gener. Samtidig er han også karrieredæmon for Satan med den opgave fra det hinsides i samråd med denne at holde øje med potentialet i den lille "Adi". Plottet lyder lidt søgt, men fungerer fint på egne præmisser, og bogen er både spændende og letlæst med fin åben sats. Skulle man pege på en svaghed, er det Dieters omstændeligt lange filosofiske overvejelser, som måske sammen med de okkulte islæt og bogens længde kan få nogle til at falde fra. En trumf er dog den særdeles bæredygtige historiske baggrundsramme i det østrigske bondesamfund fra 1837. Dertil kommer fornemme overbevisende personskildringer, gode handlingsmønstre og en medrivende atmosfære, der fascinerede mig næsten fra første side.

Kan sammenlignes med fx Irving.

En fascinerende atmosfæremættet bog med et specielt men velfungerende plot. Med ganske få indvendinger synes jeg bogen overbevisende bringer Norman Mailer tilbage på scenen.


Weekendavisen

d. 9. nov. 2007

af

af

Lars Bonnevie

d. 9. nov. 2007


Kristeligt dagblad

d. 15. juli 2008

af

af

Moritz Schramm

d. 15. juli 2008


Jyllands-posten

d. 2. nov. 2007

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 2. nov. 2007