Bøger / skønlitteratur / digte

Slowfox


Beskrivelse


Digte med hverdagssansninger og naturindtryk, der hviler på betragtninger om livet og døden.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2019

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 28. feb. 2019

Digte med hverdagssansninger og naturindtryk, der hviler på betragtninger om livet og døden. For alle lyriklæsere, også nybegyndere kan lege med her.

Sten Kaalø er en meget erfaren lyriker med mange udgivelser bag sig. I denne bog samler han den hverdagens storhed, som en fortravlet person haster forbi. Det gælder også naturindtrykkene, fx tegnene på forår, vinterens kulde, hvor "natten var / istapkold", eller "rosenbuskens sommeraftens-eksplosion". Dertil kan føjes betragtninger over kærligheden, livet og evigheden, ligesom Kaalø i enkelte digte har nogle motiver fra den kristne tradition: "Længe før lyset / længe før alt / var der kun det svævende / som svævede / over dét / som ikke var endnu". Inspirationen kommer på denne måde: "Behøver / blot gå / ud en lille tur / straks / et digt / ikke selve / ordene / men alt det / bag dem".

En skøn digtsamling! Heri fanges det enkle, som forstås som noget stort og særligt, og det berettes med underfundighed og lune, fx når man falder i staver på Vojens station, mens man venter på bussen.

Denne bog kan gøre herligt selskab med eksempelvis Knud Sørensen eller Eske K. Mathiesen.


Kristeligt dagblad

d. 12. mar. 2019

af

af

Claus Grymer

d. 12. mar. 2019


Jyllands-posten

d. 26. maj 2019

af

af

Tobias Skiveren (f. 1987)

d. 26. maj 2019


Weekendavisen

d. 29. mar. 2019

af

af

Lars Bukdahl

d. 29. mar. 2019


Standart

Årg. 33 nr. 2 (2019)

af

af

Mads Schjødt Sandager Jonasson

Årg. 33 nr. 2 (2019)