Bøger / faglitteratur

Sluk! : en guide til kvinder der tænker for meget : lad opvasken stå og få bedre sex


Beskrivelse


Selvudviklingsbog for kvinder, der er gået i den fælde, hvor negative tankemønstre, kontrol og styring er ved at ødelægge den spontane livsglæde og lyst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2011

af

af

Anny Skov Madsen

d. 21. sep. 2011

Bogen henvender sig fortrinsvis til yngre kvinder, der søger viden om og hjælp til at bryde negative tankemønstre.

Bogen beskriver velfungerende og effektive kvinder, der har høje forventninger til sig selv og deres omgivelser. De er så gode til at planlægge og kontrollere, at det går ud over egne følelser og nærvær, så de mister kontakten til deres egen krop, livsglæde og seksualitet. Forfatterne kalder dem "hjernepiger", fordi tanker og bekymringer om stort og småt aldrig står stille. I korte kapitler bliver der gjort rede for, hvordan tankemønstrene udformer sig i emner som selvværd, følelser, seksualitet, parforhold, singleliv, job og i de forskellige kvinderoller. Ved hjælp af spørgsmål, små cases, citater og mentale værktøjer gives der vejledning og inspiration til at finde nærværet og lysten igen. M. Egense er sexolog, og A. Frolov er NLP-terapeut.

C. Rysgaard: Din guide til positivt selvværd, 2008 medtager også øvelser i at teste selvværd. M. Holbæk: Kys det liv, 2003 har interviewet en række kvinder om de negative mønstre, der bremser kvindernes liv.

En letlæst inspirationsguide til selvudvikling for kvinder, der er gået i den fælde, hvor negative tankemønstre, kontrol og styring er ved at ødelægge den spontane livsglæde og lyst. Der er mange gode og velmenende råd, som også er velbeskrevet i andre bøger, der tager fat på samme problematik.