Bøger / faglitteratur

Sluk emhætten : træn din hjerne og træf bedre beslutninger


Beskrivelse


Om hvordan man træner hjernens funktioner og får styr på de bevidste og ubevidste beslutningsmønstre så stress og udbrændthed kan mindskes.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 13. maj 2016

Om hjernen, og om at lære at skabe ro i det moderne liv ved at slukke for larmen i hjernen og træne den til bedre beslutninger. Til interesserede i hjernen og dens mekanismer, samt interesserede i mindfulness.

Rikke Østergaard er sociolog og mentaltræner. Ulrich Kirk er hjerneforsker. De mener, at det moderne liv og behovet for være på skaber støj i hjernen, så vi har svært ved at tage rationelle beslutninger. Mental træning handler om at koncentrere sig om en ting ad gangen, og via træningen at skærpe beslutningstagning. En stor del af bogen handler om den nyeste viden om hjernen og dens mekanismer, og om dens plasticitet og mulighederne for at omprogrammere den. De henviser til forskning og forsøg med beslutningstagning, og giver eksempler fra hverdagen. De angiver teknikker, som fx meditation, åndedrætsteknik, at mærke sin krop, at være bevidst om sine tanker.

Bogen, som er velskrevet, indeholder meget teori om hjernen og resultater af forskningsforsøg. Forslagende til mental træning er skitserede. Det er derfor i højere grad en teoretisk bog end en selvhjælpsbog, og den henvender sig først og fremmest til de, som er interesserede i hvordan hjernen fungerer og hvordan den vha. træning kan modelleres.

Nøglen til din hjerne er en guide til hvordan man ved hjælp af mental træning påvirker sit humør, bestemmer hvordan man reagerer i bestemte situationer og skaber positive forandringer i sit liv.