Bøger / faglitteratur / vejledninger

Slusehåndbogen : sådan sejler du på kanaler fra Østersøen til Middelhavet


Beskrivelse


Bogen guider dig igennem Europas floder og kanaler, og fortæller dig alt hvad du skal vide om de forskellige sluser. Interessant for sejlere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2023

af

af

Thomas Glud

d. 10. mar. 2023

Bogen guider dig igennem Europas floder og kanaler, og fortæller dig alt hvad du skal vide om de forskellige sluser. Interessant for sejlere.

Som titlen indikerer, så er bogen en meget konkret guide i håndtering af de forskellige sluser, som man vil møde på Europas floder og kanaler. Bogen går i detaljer med de forskellige principper i sluserne. Fra store sluser til små sluser, brug af fortøjning og fendere, helt generel slusekultur og hvad du gør, hvis der er flere både i slusen på én gang. Men der er også generel information om, hvilke former for dokumentation og regler, der skal tages højde for og sidst men ikke mindst forslag til gode sejlruter på Europas floder. Forfatteren har også skrevet Den sidste idiot er ikke født endnu, om samme emne.

Slusehåndbogen er et must for enhver, der vil ud og sejle på Europas floder. Bogen bygger på en blanding af personlig erfaring og professionalisme, hvilket gør den til både lærerig og praktisk anvendelig læsning. En meget brugbar håndbog.

Bogen erstatter den tidligere udgave af SlusehåndbogenPå tværs af Europa, med langt mere indhold. En anden bog om flodsejlads er fx På tværs af EuropaBogen erstatter den tidligere udgave af Slusehåndbogen, med langt mere indhold. En anden bog om flodsejlads er fx .


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2013

af

af

Birgit Hald

d. 14. maj 2013

Bogen er skrevet til lystsejlere der har planer om at besejle de indre europæiske vandveje. Her er slusning en del af oplevelsen, og det kan godt give lidt sved på panden, indtil man har fået rutinen.

Thomas Veber (TV) har taget turen gennem Europa til Middelhavet og tilbage igen med sin familie på sejlbåden Anna Lisa. Her har han samlet sine erfaringer fra de mange sluser og fortæller, hvordan man bedst håndterer de forskellige typer og størrelser. TV giver gode forklaringer på, hvad man skal gøre, og hvad der kan gå galt, og tekstens anvisninger er tydeligt illustreret med farvefotos og tegninger. Bagest er der links til nyttige hjemmesider.

På cd-rom'en Introduktion til Europas indre vandveje der følger med bogen Sejlads i udlandet : på kanaler og i Middelhavet, 2009, kan man læse om sluseteknik og se billeder af forskellige slusetyper, men i trykt form har bibliotekerne ikke noget af nyere dato om håndtering af sluserne på vejen til Middelhavet.

Med denne lille, overskuelige bog ved hånden kan man roligt sejle ind i sin første sluse.