Bøger / skønlitteratur / roman

Slutafregning


Beskrivelse


Kommisær Haritos er i et moralsk dilemma, når han jagter en morder "den nationale skatteopkræver", som myrder rige mennesker for at få rige mennesker til at betale skat.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 18. maj 2018

Petros Markaris afslutter med to bind sin spændende og samfundskritiske krimi-trilogi, som foregår i et Grækenland i økonomisk og social krise. Mød fx en morder med tilnavnet "den nationale skatteopkræver" som myrder rige menneske. Guf for den samfundskritiske krimilæser.

Andet bind i Markaris "Krisetrilogien" er "Slutafregning". Og det er her du møder ovennævnte morder, hvis motiv som seriemorder er at finde rige mennesker, som snyder i skat og myrde løs for at få rige mennesker til at betale den skat de skal efter loven. Kommissær Haritos, som selv er ramt af krisen, står i det moralske dilemma at skulle fange en mand, der rammer netop de rige mennesker, som også i hans optik har bragt Grækenland i krise. Tredje og afsluttende bind hedder "Brød, uddannelse og frihed". I denne krimi bliver en række mennesker myrdet, som har det tilfælles, at de deltog i studenteropstanden mod det græske diktatur som faldt i 1974. Ved ligene afspiller en mobil kendte slagord fra opstanden: "Brød, uddannelse, frihed". Petros Markaris er født i 1937 og er foruden forfatter en markant græsk samfundsdebattør. Første bind er Forfaldne lån.

Fremragende brug af krimigenren som stemme for samfundskritik samtidig med det både er spændende og underholdende.

Det samfundskritiske findes også hos mange nordiske krimiforfattere som fx Arne Dahl og Stieg Larsson.