Bøger / skønlitteratur / roman

Slutspil : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi, hvor kriminalkommissær Carl Holmén efter sin og kollegaernes efterforskning udfordres til et drabeligt slutspil af en seriemorder, der efterlader spor på sine unge, kvindelig ofre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2013

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 7. aug. 2013

Læsere med lyst til en mere gammeldags krimi i genren politiromaner vil finde sig hjemme i denne tidsmæssigt opdaterede (til 2010), danske version af en politiroman i klassisk stil.

Efter en lang række bøger for børn og unge har Hartung Nielsen også begivet sig ud i krimiudgivelser og fortsætter her med 3. del af serien med den københavnske kriminalkommissær Carl Holmén i hovedrollen sammen med sine kollegaer. Flere kvindelig findes med en tatoveret kode, som den årvågne læser har regnet ud længe før politiet i bogen, men kun ved grundigt politiarbejde afsløres sagens hele og rette sammenhæng med en tidligere sag, Holmén har været involveret i. Han lokkes frem af morderen og spiller et farligt slutspil med ham, og kan efter sagens drabelige udgang se frem til den kommende pensionering. Flydende fortalt med kun få fejl, men med en noget postuleret og hastig slutning på plottet.

Den følger helt i tråd med de to første i serien og vil tilfredsstille glade læsere af disse, men vil man læse mere af samme type og kan se bort fra den tidsmæssige opdatering, er fx Georges Simenons bøger et bedre bekendtskab.

En tidsmæssigt opdateret, dansk krimi i den gammeldags version af genren politiromaner, hvor en seriemorder lokker den københavnske efterforsker frem til et endegyldigt slutspil med udgangspunkt i en gammel sag. Spændende og flydende fortælling, men med en noget letkøbt slutning, der ikke overbeviste mig som læser.