Bøger / faglitteratur til børn

Små dinosaurer


Beskrivelse


Dinosaurer er spændende dyr, men de var ikke allesammen kæmpestore. Læs om seks forskellige små dinosaurer i denne lette fagbog til de 8-10-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2023

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 6. jan. 2023

Dinosaurer er spændende dyr, men de var ikke allesammen kæmpestore. Læs om seks forskellige små dinosaurer i denne lette fagbog til de 8-10-årige.

I "Små dinosaurer" fortælles først om fordele og ulemper ved at være en lille dinosaurus. Derpå præsenteres seks små dinosaurer. Teksten suppleres af tegninger og faktabokse med levested, længde og vægt. Bogen har lettal 16 og lixtal 26. I "Kloge fugle" fortælles om forskellige kloge fugle, fx ravne, grå jaco og nøddekrige, og hvad disse kloge fugle kan. De kan forstå ord, huske og finde vej hjem. Teksten suppleres af fotos og faktabokse med ekstra information. Bogen har lettal 16 og lixtal 22. Begge bøger har indholdsfortegnelse, henvisninger til andre kilder og stikordsregister. De er fra serien "Fakta 2. Dyr og planter", hvor forfatteren har lavet flere bøger, fx Bæltedyr Der er opgaver til serien på forlagets hjemmeside.

Begge bøger er spændende og har imponerende fakta om forskellige dyr. Teksten, der er let at læse, understøttes af flotte fotos og farvestrålende tegninger.

I flere bøger om dinosaurer findes afsnit om de små - fx i DinosaurerKloge fugle af samme forfatter, hvor der er et afsnit om "To små kødædere." I Kloge fugle i serien "Fakta. Midi" kan man også læse om krager, nøddekrige og papegøjerI flere bøger om dinosaurer findes afsnit om de små - fx i Dinosaurer af samme forfatter, hvor der er et afsnit om "To små kødædere." I i serien "Fakta. Midi" kan man også læse om krager, nøddekrige og papegøjer.