Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

Små dyr i hus og have


Beskrivelse


Beskrivelse af mere end 700 dyrearter i hjem og have, insekter, snegle, orme, mider, edderkopper, salamandre og frøer. Om deres liv og om samspillet mellem dyr og planter.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 20. apr. 2009

Nyttig opslagsbog især for naturinteresserede og de husejere som ønsker at vide, hvad der kribler-krabler rundt af smådyr såvel indendørs som udendørs. De mange flotte tegninger kan måske også inspirere til hobbybrug, fx maleri, papirklip og lign.

Jeg har 2. udg. og 1.udg. fra 2003 liggende foran mig og udover at forlaget er ændret, forside og bagside ser lidt forskellige ud, er de 2 udgaver ens, forordet er også det samme. Der er altså ikke umiddelbart anden grund til at skifte 1. udgaven ud, end regulært slid. Og netop hyppige opslag opfordrer denne indbydende håndbog og guide til. I forordet lyder det: "Brug denne bog som en hjælp til at nyde det spændende liv omkring os." Mere end 700 dyrearter, nyttedyr, skadedyr og dyr der fx som sommerfuglen er smukke at kigge på, insekter, snegle, orme, edderkopper m.m. er detaljeret beskrevet og gengivet i fantastiske tegninger. Tegninger af en fantastisk dygtig tegner, Jakob Sunesen, der beviser tegningers evne til gengive små detaljer, hvor et fotografi ikke evner det. Bogens feltguide rummer smådyr med fantastiske navne som "kartoffel-løgsvirreflue", "kaprifoliefjermøl" og "spraglet kvikløber". Tekstforfatteren Lars-Henrik Olsen er zoolog, naturformidler, forfatter til flere dyrebøger og kendt fra tv-udsendelser.

Har man 1. udg. skal alene slid afgøre om 2. udg. er nødvendig. Der findes andre bøger, men dette er et sikkert standardværk.

Uændret 2. udgave, der også er uændret indbydende, nyttig og informationsrig.


Jyllands-posten

d. 24. juli 2005

af

af

Tina Bryld

d. 24. juli 2005