Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Små frø


Beskrivelse


Ine går i 1. g på gymnasiet. Hun er en af de stille piger, men da klassen får vikar i kemi, begynder der at ske noget med Ine. Pludselig tør hun være med og vise hvad hun brænder for.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2014

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 20. aug. 2014

Her har vi en udgivelse i serien Kontext og intertekst, som henvender sig til unge fra ca. 13 år. Serien er oplagt til undervisningsbrug i folkeskolens ældste klasser, derfor må den primære målgruppe for indkøb være skolebiblioteket.

Forfatteren Mette Hegnhøj er uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur i 2010 og har skrevet flere børnebøger. Her har hun skrevet en miniroman med udgangspunkt i, eller som forlaget skriver, på ryggen af, Herman Bangs novelle Irene Holm. Ine er lige startet i 1. g. Hun gør ikke meget væsen af sig, hun er en af klassens stille piger. Da klassen midt i skoleåret får vikar i kemi, sker der noget med Ine. Hun begynder at sige noget i klassen, en forelskelse er under opsejling og da eksamenstiden nærmer sig, finder de andre ud af, at Ine har helt styr på det med kemi, og de flokkes om hende for at låne notater og få gode råd. Alle klarer sig rigtig godt, men Ines egen eksamen går ikke helt efter planen. Herman Bangs novelle er trykt bagerst i bogen og Torben Weinreich har skrevet en kort introduktion til begreberne kontekst og intertekst.

Jeg kender ikke umiddelbart til tilsvarende litteratur, der på samme måde introducerer et klassisk værk vha. ny dansk ungdomslitteratur. Der er pt. udkommet 4 andre titler i serien.

En fin historie om en ung piges tanker og usikkerhed, men også om en spirende forelskelse og passion for kemi. Til brug i danskundervisningen i folkeskolernes ældste klasser.