Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Små onde svin


Beskrivelse


13-årige Sebastians mor er syg, så han er flyttet ind på onkel Gunnars skumle og faldefærdige gods, Kragenborg på Lolland. Det viser sig hurtigt, at der foregår noget mystisk på godset. Heldigvis er vennerne Katten, Sixten og Julie spøgelsesjægere.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jan. 2018

af

af

Lars Larsen

d. 2. jan. 2018

Spændende og uhyggelig fantasyroman om at bekæmpe genfærd og onde ånder og om at finde en gammel skarpretter og en trebenet gris. Lige en opgave for Katten, Sixten, gentleman Julie - og Sebastian. Til unge fra 12 år.

Sebastian på 13 og hans noget ældre søster, Elin, er flyttet ind på onkel Gunnars skumle og faldefærdige gods Kragenborg på Lolland, mens deres mor er indlagt med et nervøst sammenbrud. Elin får hurtigt nok og flytter tilbage til København, men Sebastian bliver og det viser sig snart, at der foregår noget mystisk på godset. I skolen møder han Katrine, Sixten og Julie, og sammen tager de kampen op mod ondskaben. Den bliver dyr, og ikke alle slipper levende fra Kragenborg.

En veltunet undergangsroman om unge på Lolland. Sproget er levende, mundret og billedskabende, og der er ikke sparet på noget. Det fyger med eder og forbandelser og historien har et konstant drive. Bogen har et indbydende layout med en letlæselig typografi og den er illustreret med vignetter og få helsidestegninger i forfatterens velkendte streg, og så er den flot udstyret med rødt omslag med en trebenet gris på forsiden og informativ bagsidetekst.

Læs om vampyrer på Lolland i samme forfatters De utilpassedeDen druknede eller læs Kristoffer Jacob Andersens roman Den druknede, som også handler om mystik og gys i provinsenLæs om vampyrer på Lolland i samme forfatters De utilpassede eller læs Kristoffer Jacob Andersens roman , som også handler om mystik og gys i provinsen.


litteratursiden.dk

d. 8. mar. 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 8. mar. 2018

Der er garanti for gåsehud, når mesterillustrator John Kenn Mortensen blænder op for et fabelagtigt Lolland-gys. Skræmmende god underholdning og herlig humor for horror-elskere. Monstertegner John Ke...


Politiken

d. 28. jan. 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 28. jan. 2018


Information

d. 17. feb. 2018

af

af

Kamilla Löfström

d. 17. feb. 2018


Weekendavisen

d. 26. jan. 2018

af

af

Erik Barkman

d. 26. jan. 2018


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 3 (2018)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 71, nr. 3 (2018)