Bøger / faglitteratur til børn

Smådyrenes verden


Beskrivelse


Flot fagbog om insekter, de hvirveløse dyr, og deres liv og betydning i naturen og i menneskenes verden. For børn på 9 - 12 år og deres voksne. Kan også læses for børn på 7-8 år.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2021

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 10. mar. 2021

Flot fagbog om insekter, de hvirveløse dyr, og deres liv og betydning i naturen og i menneskenes verden. For børn på 9 - 12 år og deres voksne. Kan også læses for børn på 7-8 år.

Der er fem hovedkapitler i bogen. Hvad er er et hvirveløst dyr? Der fortælles fx om deres kroppe, vinger og øjne. I kapitlet om forskellige hvirvelløse dyr møder vi bl.a skolopendre, havsnegle og ledorme. I afsnittet om adfærd beskrives fx natsommerfuglens livscyklus, camouflage og bestøvning. I "Levesteder" fortælles om fx gravende dyr, ekstreme levesteder og de dyr, der lever på eller i vandet. Det sidste kapitel handler om de hvirveløse dyr og os. Der fortælles om de produkter insekter producerer til os, som fx silke og honning. Der fortælles om at spise insekter og hvilken nytte de gør, og hvordan vi truer insekternes liv, og at de hvirvelløse dyr er ved at forsvinde. Bagest ordliste og stikordsregister. Forfatter har også udgivet Sikke et spild om skrald og genbrug.

Det er en vellykket, overskuelig og god grundlæggende bog om emnet med fornuftige, kortfattede tekster. Den er flot illustreret med mange farverige illustrationer. Den egner sig ikke til at dække de enkelte insekter, men giver især et vist overblik over, hvad hvirvelløse dyr er, og hvad de betyder i naturen og for os mennesker.

En ret omfattende bog, der dækker 84 hvirvelløse dyr, er SuperkrybDe små dyrs verdenMin første bog om smådyr. Andre er fx De små dyrs verden og Min første bog om smådyrEn ret omfattende bog, der dækker 84 hvirvelløse dyr, er Superkryb. Andre er fx og Min første bog om smådyrEn ret omfattende bog, der dækker 84 hvirvelløse dyr, er Superkryb. Andre er fx De små dyrs verden og .


litteratursiden.dk

d. 13. okt. 2021

af

af

Annie Christensen

d. 13. okt. 2021

Flot og indbydende fagbog tager børnene med ind i de hvirvelløse dyrs forunderlige verden og fortæller, hvorfor insekter og andre smådyr er vigtige for klodens fremtid. Hvirvelløse dyr er fantastiske ...Informationer og udgaver