Bøger / faglitteratur / opskrifter

Smagen af græskar


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2014

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 12. sep. 2014

Mere end blot en kogebog om græskar og langt fra børnebibliotekets halloween-bøger. Her er der en grundig gennemgang af mere end 20 forskellige græskarsorter og deres karakteristika, en beskrivelse af hvordan man dyrker græskar, samt et væld af madopskrifter indeholdende græskar. Henvender sig til voksne.

Bogen er flot og indbydende, og forsiden formidler bogens indhold godt. Gennemillustreret med flotte fotos og fine detaljerede tegninger udført af Kirsten Tind, som det også sås i Maren Korsgaards bøger om æbler og om bær. Fin indføring i græskarrets historie, pudsige fakta, dyrkningen og opbevaringen af græskar. I kapitlerne om de forskellige græskarsorter er der yderligere tips og fakta om dyrkningen. Der er mange opskrifter, og de er udførligt beskrevet med ingrediens oversigt til venstre og fremgangsmåde til højre. Der står ikke angivet, til hvor mange personer retterne rækker. Opskrifterne omfatter følgende kategorier: mos, supper, hovedretter, tilbehør, desserter, bagværk, syltning og drikke. Der er i det hele taget, stort set ikke det, man ikke kan bruge et græskar til. Fint register og god kildefortegnelse bagerst i bogen.

Nina Ewald Græskar året rundt fra år 2000, Elisabeth de Lestrieux Dejlige græskar fra 1997 indeholder begge både opskrifter, beskrivelse af forskellige sorter og dyrkningen, men er knap så omfattende.

Flot bog om græskar, der med fordel kan anskaffes på alle biblioteker.