Bøger / faglitteratur / spiseguides

Smagen af Rom : 13 lokales kulinariske favoritsteder


Beskrivelse


Guide til restauranter, pizzeriaer, ishuse, kaffe- og vinbarer i Rom, udvalgt af tretten romere, som også udpeger deres foretrukne markeder, madforretninger og andre yndlingssteder i byen. Desuden seks opskrifter på lokale retter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2016

af

af

Kent Skov

d. 23. feb. 2016

Charmerende lille bog med udvalgte italienere, der anbefaler spisesteder i Roms forskellige kvarterer, ledsaget af opskrifter. For alle madglade Rom-rejsende.

Forfatter- og ægteparret Mette (tekst) og Kenneth (fotos) Rem har boet i Rom i mange år. De præsenterer her en række spisesteder i Roms forskellige kvarterer suppleret med opskrifter på seks retter. Det særlige ved bogen er, at forfatterne lader romere med stort lokalkendskab anbefale de bedste lokale spisesteder. Det er bl.a. kvarterer som: Piazza Navona og Pantheon-områderne, Trastevere, Piazza Barberini, Monti, Testaccio, San Lorenzo, Pigneto og en del flere. Først præsenteres de lokale italienere og deres baggrund og tilknytning til kvarteret. Dernæst anbefaler de først en håndfuld restauranter i deres eget kvarter i et opslag og i et særskilt afsnit også gode cafeer, isbarer, vinbarer, markeder og andre gode steder.

En handy og god guide med en sjov vinkel på den evige jagt på Roms gode spisesteder og cafeer. Det drejer sig om ret korte, men præcise omtaler med adresser, specialiteter og prisniveau. Afsættet i de enkelte kvarterer er interessant og giver i sig selv en god anledning til at besøge de kvarterer og områder, man måske ikke lige ser, når man er omkring seværdighederne.

Det skorter ikke på Rom-guides: Smag og behag i RomSpisesteder i Rom, Spisesteder i Rom m.flDet skorter ikke på Rom-guides: Smag og behag i Rom, m.fl.