Bøger / faglitteratur / kogebøger

Smagen af Syrien


Beskrivelse


Beskriver de grundlæggende retter i det syrisk-libanesiske køkken, fra enkle dips og vegetariske hverdagsretter til mere sammensatte festmiddage med kød og søde desserter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2010

af

af

Camilla Sejerøe

d. 6. okt. 2010

Smagen af Syrien er til dem, der gerne vil lave ægte, oprindelig mad uden dikke-darer. Her er ingen formildende omstændigheder i forhold til sarte, danske ganer! Til gengæld er her de oprindelige opskrifter på de mellemøstlige retter, vi kender og holder af, samt en hel del nye. Bogen er ikke til de aller nyeste begyndere.

Fayez Khankan er restauratør og forfatter. Foruden denne udgivelse har han skrevet Khankans køkken, også med syriske og libanesiske opskrifter. Han bor skiftevis i Damaskus og Danmark. Kogebogen rummer de klassiske retter i det syriske-libanesiske køkken som fx hommus, tabbuleh og falafel, men der er meget, jeg aldrig har set før. De fleste ingredienser kan købes i almindelig handel, der er enkelte man skal til sin etniske købmand for at få. Opskrifterne er ikke så udførlige, men heller ikke særligt svære. Fine farvefotos til illustration, både af retterne og af det farverige Damaskus.

Der er kommet en del kogebøger inspireret af det mellemøstlige køkken, bl.a. Hanne Holms Mellemøstlige køkkener på Nørrebro og Send flere krydderier! : nye danske kogekoner giver inspiration til middagsbordet af Margrethe Wivel. Denne føjer et nyt aspekt til med sin oprindelighed.

Fin kogebog omkring det syrisk-libanesiske køkken, der fint føjer sig til de eksisterende og tilføjer sit eget krydderi.