Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Smak


Beskrivelse


Kærlighedsrelationer mellem mennesker opstår og forsvinder. Livet er præget af tilfældigheder. Døden kan indtræde, før man ved det. Alle dele indgår på mange forskellige niveauer - både for fluer og mennesker.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. apr. 2012

af

af

Karsten Boll

d. 10. apr. 2012

Spændende bog, som kan læses fra 7. klasse til 10. klasse (13-16 år) og bearbejdes litterært i danskundervisningen med de mange facetter, bogen behandler.

Tilfælde eller tilfældigheder er det centrale omdrejningspunkt i Søren Jessens roman. Bestemte tidspunkter i et forløb er valgt ud og i hvert tidspunkt beskrives fra flere synsvinkler. Første kapitel har 10 forskellige scener, som langsomt fra forløb til forløb smelter sammen. Der er alt fra spyfluen, som flere gange undgår døden, den nidkære parkbetjent, fodboldspillende drenge og piger på picnic. Temaer som utroskab, død, tilfældigheder mv. flettes fint sammen og handlingen forbliver spændende med små overraskelser undervejs. Sproget er mundret og handlingen fængslende. Der er nok at holde styr på.

I forfatterens Liv på spil (11/08) og Zambesi (00/18) er det også tilfældigheder, der afgør, hvad der sker. Peter Pohl har også arbejdet med temaet tilfældigheder, men på en mere traditionel måde i romanen Tusind kugler (04/11).

Fin roman til selvlæsning i udskolingen - og til litterær bearbejdning fra 7. klasse i danskundervisningen.


Jyllands-posten

d. 24. apr. 2012

af

af

Karen Lise Søndergaard Brandt

d. 24. apr. 2012