Bøger / faglitteratur

Small data : de små spor der afslører store trends


Beskrivelse


Om kvalitative casestudier. Små data kan afsløre globale tendenser, de kan fortælle om drømme, vi ikke vidste, vi havde, eller de kan indeholde idéen til et produkt, ingen endnu havde opdaget manglede.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2016

af

af

Morten Brynildsen

d. 29. apr. 2016

Branding-guru Martin Lindstrom slår et slag for kvalitative casestudier i en tid, hvor big data er en trend inden for marketing. Obligatorisk læsning for alle, der arbejder med marketing, men også underholdende og øjenåbnende læsning for interesserede lægfolk.

Gennem syv cases tager Martin Lindstrom os på tur verden rundt som brand-detektiv. Han viser, hvordan kimen til store ændringer i virksomheders brand og retning kan findes i de - ved første øjeblik - mest ubetydelige detaljer. Fx i en tysk teenagedrengs værelse, hvor hans slidte skater-sneakers giver inspiration til ny retning for mastodonten LEGO. Lindstrom arbejder som deltagende observator, og han kommer helt ind i forbrugernes hverdag og kigger i deres skuffer, køleskabe og facebook-sider. Ved hjælp at at såkaldt subtext research samler Lindstrom alle de brikker, der senere skal pusles sammen og destilleres til et egentligt koncept. Til sidst beskriver han den indsamlingsmetodik, som han benytter i sit virke.

Fremragende skrevet, meget læsbar og relevant for alle, der er interesseret i forbrugeradfærd.

Lindstrom har tidligere bl.a. skrevet de populære BrandchildBuyologyBrandwashed, Buyology og Brandwashed. "Small data" er i samme genre, men lidt lettere at gå tilLindstrom har tidligere bl.a. skrevet de populære Brandchild, og Brandwashed. "Small data" er i samme genre, men lidt lettere at gå tilLindstrom har tidligere bl.a. skrevet de populære Brandchild, Buyology og . "Small data" er i samme genre, men lidt lettere at gå til.


Jyllands-posten

d. 23. apr. 2016

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 23. apr. 2016


Danske kommuner

Årg. 47, nr. 26 (2016)

af

af

Birgitte Barkholt

Årg. 47, nr. 26 (2016)


Børsen

d. 22. dec. 2016

af

af

Henrik Ørholst

d. 22. dec. 2016


Markedsføring

2016, nr. 5

af

af

Christian W. Larsen

2016, nr. 5