Bøger / faglitteratur

Smalltalk : dit vigtigste sociale redskab på job, i netværk og privat


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ellen Lind Jensen

2007

Der er tale om en brugsbog og populærpsykologi i ordets bedste forstand. Bogen henvender sig til alle, der ønsker at uddybe kendskabet til emnet, blive bedre til det at konversere i øjenhøjde med mennesker, de ikke kender, og som de vil/må tale med i forskellige sammenhænge som fx erhverv, socialt eller på en date.

Forfatteren er bl.a. cand.mag. i kommunikation samt psykoterapeut. Smalltalk er den uformelle snak mellem mennesker, og alle kender vel til det, at den kan være svær at få hul på overfor mennesker, man ikke kender i forvejen. Bogen tager smalltalk alvorligt som socialt redskab. Den er struktureret i 4 dele, hvor forfatteren i 1. del afdækker smalltalks sociale funktion, mens hun i 2. del analyserer og beskriver den som kommunikationsform. 3. del handler om psykologien, mens 4. del beskriver smalltalk i forskellige sammenhænge: arbejdspladsen, netværk, privat, skriftligt og dating.

Undertiden, når jeg får en ny bog i hånden, tænker jeg: "Det er da de utroligste emner, de kan finde på at skrive bøger om!" Andre gange undrer jeg mig over, at der ikke er skrevet om emnet noget før. Begge tankeformer var inde over i dette tilfælde. Mine damer og herrer: her er den første bog på dansk om smalltalk.

"Hvis du ikke regner smalltalk for noget, så prøv at leve uden et stykke tid", siger samfundsfilosoffen John Locke. Denne bog regner smalltalk for noget og leverer en grundig, letforståelig analyse af denne kommunikationsform. I tilgift får læseren mange gode værktøjer.


Sentura [online]

d. 20. sep. 2007

af

af

Tina Charlotte Møller

d. 20. sep. 2007


Journalisten

2007, nr. 16

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

2007, nr. 16


Jyllands-posten

d. 14. okt. 2007

af

af

Rikke Struck Westersø

d. 14. okt. 2007


Højskolebladet

Årg. 132, nr. 16 (2007)

af

af

Niels H. Elberling

Årg. 132, nr. 16 (2007)