Bøger / faglitteratur / vejledninger

Smart i en fart : sy hurtigt og nemt uden mønster


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2018

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 25. apr. 2018

Sybog for begyndere, der gerne vil slippe for lange komplicerede syprojekter. For dem der gerne vil i gang med at sy tøj.

Bogen indledes med et forord om forfatterens baggrund, samt et afsnit om glæden ved at skabe og bæredygtighed. Dernæst følger første kapitel "Kom godt i gang", hvor der bla. gennemgås hvad der skal bruges af udstyr, hvordan stoffet foldes og opmåling. Næste kapitel handler om de forskellige syteknikker, herunder sammensyning af overdel og kjole, ærmer og påsætning af linning. De efterfølgende fire kapitler indeholder anvisninger på 32 modeller af nederdele, toppe, kjoler og tilbehør. Modellerne er inddelt i tre sværhedsgrader, der alle er i den lette ende. Til hver model er der et billede af den færdige udgave, samt illustrationer, der forklarer processen. Til ingen af modellerne skal der bruges mønster. Bogen rundes af med et afsnit om forfatteren, takkeord og en leverandørliste.

En rigtig fin sybog for nybegynderen. At man ikke behøver bruge klippemønstre, motiverer helt klart flere til at kaste sig ud i at sy sit eget tøj. Fine moderne modeller, der kan appellere til mange. Illustrationerne i bogen fungerer rigtig godt.

En anden bog, der også henvender sig til begynderen er Nederdele & kjoler for begyndere. Dog sys der efter mønstre.