Bøger / faglitteratur / opskrifter

Smart sødt : forsød tilværelsen uden sukker, gluten og mælk


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. mar. 2015

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 12. mar. 2015

Delikat og lækker bagebog til dem der interesserer sig for at lave sunde, søde lækkerier uden sukker, gluten og mælkeprodukter, men uden at skulle have fat i en række besværlige ingredienser.

Bogen indledes med et afsnit om sukkertrang og farvel til den dårlige samvittighed. Derefter følger fem afsnit om hhv. bagværk, is og ispinde, slik, desserter samt smoothies og drikke. Til sidst to afsnit om ingredienser og udstyr samt et register. Ulrika Hoffer er journalist, kostrådgiver og populær foredragsholder i Sverige. Hun er kendt for et jordnært og muntert forhold til mad og sundhed uden løftede pegefingre, og ift. bogens opskrifter ligger det hende meget på sinde, at ingredienserne er at finde i de fleste dagligvarebutikker.

Forfatterens afslappede og realistiske holdning til sundhed afspejles i bogens inspirerende og enkle opskrifter. De kræver ikke den store forberedelse og suppleres med flotte fotografier, der får mundvandet til at løbe. Bogen vil uden tvivl også tiltale de mange lækkersultne, der ikke går helt så meget op i sundhed.

Der er udkommet en del bøger om at bage sundt sødt i 2014, senest Nana Frolov Christensens Søde sunde sagerSunde søde sager, der også er en indbydende bagebog med opskrifter på lignende lækkerier uden sukker, gluten og mælkeprodukter. En anden bog i samme kategori og ligeså fristende er Gitte Ingemanns Sunde søde sager, hvor der dog kun bages uden sukker og glutenDer er udkommet en del bøger om at bage sundt sødt i 2014, senest Nana Frolov Christensens Søde sunde sager, der også er en indbydende bagebog med opskrifter på lignende lækkerier uden sukker, gluten og mælkeprodukter. En anden bog i samme kategori og ligeså fristende er Gitte Ingemanns , hvor der dog kun bages uden sukker og gluten.