Bøger / skønlitteratur / roman

Smeltediglen : andet bind i slægtskrøniken om de dansk-argentinske indvandrere


Beskrivelse


Kirsten har valgt at rejse efter Jens, og sammen knokler de i medgang og modgang, og skaber en position som respekterede og velstående folk i den danske koloni i Tandil syd for Buenos Aires.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2009

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 20. apr. 2009

Bogen vil ikke skuffe de mange trofaste Jane Aamund fans.

Bogen er andet bind i serien om de danske udvandrere i Argentina. Den tager tråden op fra De grønne skove, 2008 og fortæller om, hvordan det gik for ægteparret Jens og Kirsten i det fremmede. Jane Aamund fortæller enkelt og ligetil og lader flere af sine kvindelige personer udtrykke sig meget bramfrit. Hun bevæger sig ikke dybt ned i sine temaer, men giver et ganske overbevisende billede af de forhold, de danske indvandrere er oppe imod. Naturkatastrofer, overfald og massakrer får dem til at holde fast i fællesskabet og den danske kultur. Hun viser, hvordan det ændrer sig med den yngre generation, der for alvor bliver en del af den store smeltedigel. Jane Aamund har et godt greb om sine kvindelige læsere, for hun er en meget underholdende forfatter. Vævet ind i beskrivelsen af den barske hverdag for udvandrerne er et sandt melodrama med erotisk besættelse, jalousi og lidenskabelig kærlighed, der ikke respekterer ægteskabelige grænser.

Selv om Jane Aamund dygtigt forener det oplysende med det underholdende, kan hendes to udvandrerromaner ikke måle sig med Vilhelm Mobergs udvandrersaga.

En underholdende, farverig udvandrer- og slægtssaga, der blander de hverdagsrealistiske beskrivelser med en god portion lidenskab og melodrama.


Jyllands-posten

d. 14. maj 2009

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 14. maj 2009


Berlingske tidende

d. 27. apr. 2009

af

af

Else Cornelius

d. 27. apr. 2009


Kristeligt dagblad

d. 7. maj 2009

af

af

Claus Grymer

d. 7. maj 2009


Information

d. 25. juni 2009

af

af

Signe Lindskov Hansen

d. 25. juni 2009


Weekendavisen

d. 14. aug. 2009

af

af

Katinka Bruhn

d. 14. aug. 2009