Bøger / faglitteratur / øvelser

Smertefri fødsel


Beskrivelse


Om fødeteknikker til en aktiv fødsel uden angst og smerte. Med femtrins hjemmekursus, der består af kombinationsafspændinger, laborovejrtrækning, fokusvisualisering, presseteknik, samt information om kroppens hormoner og hvordan de påvirkes.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2013

af

af

Lis Pedersen

d. 13. aug. 2013

Denne bog henvender sig til alle de kvinder, der gerne vil arbejde aktivt for at gøre fødslen så smertefri som muligt.

Efter 2 fødsler med mange smerter, begyndte Bay (cand.mag. i moderne kultur) at undersøge, hvad man selv kan gøre for at mindske eller helt fjerne smerterne. Det er lykkedes for hende i samarbejde med en jordemoder at skabe en metode, som kan bruges af mange kvinder, og man kan få kurser i metoden over hele landet. Metoden går ud på, at man skal arbejde med kroppen og med det arbejde, der foregår i den. Være opmærksom på, hvornår der sker en sammentrækning eller en afspænding og handle efter det. I bogen gennemgår hun programmet fra øvelserne i ugerne før til selve fødselen, som følges meget tæt. Her får man fx nogle visualiseringsøvelser. Der er et afsnit, hvor kvinder fortæller om deres oplevelser med metoden, nogle har haft en smertefri fødsel, andre få smerter. Der er ikke mange illustrationer, men de der er, er relevante. Sproget kan forstås af alle, her er ingen svære termer. Der er indholdsfortegnelse, men ikke sidetal. Det er irriterende.

De fleste bøger handler om hele graviditeten og fødselen, selve fødselen er der langt færre om, og det er mindre bøger som Fødselsforberedelse i vand, 2013 (48 sider), I form før fødslen,, 2006 (15 sider) m.fl. Så denne bog fylder et hul i vores reoler.

Bogen kan anbefales til rigtig mange kvinder.