Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Smil nu, Joakim


Beskrivelse


Joakim er en rigtig drillepind overfor de andre i klassen, men han kan ikke læse. Da han skal læse højt i klassen og læser forkert griner de andre børn. Læreren hjælper og Joakim lærer at læse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2011

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 18. mar. 2011

Bogen hører til en serie af letlæselige lydrette bøger. Smil nu Joakim indeholder ord op til 12 bogstaver. Fra 1. klasse/ 6 år.

I forordet gør forfatteren rede for sin opdagelse; at hans elever læste hurtigere og sikrere ved anvendelse af bøger med lydrette ord. Læseundervisningen fik derved større effekt. Hans motto er: Alle kan lære at læse. Erik Vierø Hansen har skrevet en række bøger indeholdende lydrette ord. Smil nu Joakim består af en række ytringer af ord op til 12 bogstaver. Der er anvendt store bogstaver, og delestreger er sat efter en ustruktureret metode. Der er tale om en narration, der drejer sig om mobning. Joakim henvender sig på en uhensigtsmæssig måde til sine venner med nogle letlæselige men nonsens udsagn, der skal opfattes som dril. Vennerne glor overrasket tilbage. I klassen skal han læse højt. De andre griner, da han læser forkert. Joakim og Matias slås i klassen. Da Joakim overskrider grænser konstant, træder læreren til, og konflikterne løser sig. Drengene bliver venner, Joakim kan læse, musikundervisningen lykkedes og hele klassen danser. Illustrationerne er farverige og understøtter heldigvis teksten.

Vi har flere lydrette letlæselige bøger med et større indhold på hylderne - fx. bøgerne om Sif og Søs af Helle Dyhr Fauerholdt.

Bogens illustrationer bærer bogens tekst. Den handler om en dreng, der opfører sig uhensigtsmæssigt overfor de andre i klassen. Bogen kan anvendes til læsetræning fra 1. klasse.