Bøger / faglitteratur til børn

Smilla - en jagthund


Beskrivelse


Om jagthunden Smilla, som bor hos Jacob, der er jæger. Du kan læse om, hvordan Smilla bliver trænet, og hvordan hun hjælper Jacob, når de er på jagt. Med faktaoplysninger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2014

af

af

Inge Lykke

d. 22. juli 2014

4 bøger om forskellige hunde til børn fra 6 til 10 år. De yngste kan kigge billeder og få læst op, og de ældste kan læse selv.

De fire nye titler i serien Hunde-liv handler om en jagthund (labrador retriever), en cirkushund (puddel), en gammel hund (chow chow) og en redningshund (schapendoes). Bøgerne er illustrerede med mange flotte farvefotos, som fylder mindst 75% af et dobbeltopslag. Teksten er sat med store overskrifter og med en stor åben typografi i korte linjer. Der er indsat tænkebobler i fotografierne, så vi kan "se", hvad dyrene tænker og siger. Bagerst indeholder bøgerne en vejledning i fornuftig omgang med hunde plus en halv spalte omhandlende den hunderace, som præsenteres. Bøgerne om den gamle hund og cirkushunden er søde, humoristiske fortællinger, hvor der i titlerne om redningshunden og jagthunden er lagt mest vægt på det, hundene kan.

Turbine-forlaget har to titler til samme aldersgruppe. Hunden fra 2011 og Hunde fra 2014. I serien Første fakta findes bogen Hunde fra 2003. I serien Hunde-liv er tidligere udkommet titler, som handler om en politihund, en servicehund, en lille bitte hund, en selskabshund og en hundehvalp.

Det er nogle meget indbydende og dejlige hundebøger, som vil være gode til den første faglige læsning med et reelt indhold.