Bøger / faglitteratur / opskrifter

Smoothies : forfriskende frugtfantasier for enhver smag


Beskrivelse


Mere end 100 smoothieopskrifter - både de sunde og de mindre sunde - fx frosne sommersmooties, styrkende helsejuicer og grønsagssmoothies, milkshakes og desserter. Desuden om tilberedningsteknikker, redskaber og udstyr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. dec. 2011

af

af

Birgit Sloth

d. 22. dec. 2011

Denne flotte, farvestrålende kogebog fanger straks øjet, og den vil glæde alle, der holder af smoothies eller har lyst til at komme i gang med at lave dem. Bogen har et fint layout, hvor man bliver i godt humør bare af at se på de mange festlige glas med matchende dekoration.

Den svenske madskribent har tidligere udgivet en anden bog om drikke på dansk, Den store cocktailbog. Bogen om smoothies beskriver de grundlæggende teknikker og redskaber samt giver en kort gennemgang af egnede frugter, bær og grønsager med angivelse af, hvordan de opbevares. Der er 100 opskrifter, og de præsenteres på hver sin side med et fotografi af den færdige drik. Der er flest opskrifter på frugt- og bærsmoothies, men også en del grøntsagssmoothies og dessertsmoothies samt smoothies til morgenbordet, der alle er med mælkeprodukter. Endelig er der et afsnit med frugt- og bærcocktails, der er variationer over kendte drinks med alkohol. Jeg savner et register.

Kogebogen er mere indbydende og inspirerende end Den ultimative bog om juicer og smoothies, der til gengæld har fire gange så mange opskrifter. De ligner dog hinanden i opbygning og indhold. Suveræne smoothies er lige så inspirerende. Den har en anden opdeling og et godt register over muligheder med de enkelte frugter og grøntsager. Andre kogebøger om smoothies, som Boost din vitalitet, har fokus på den helsebringende effekt.

Den p.t. æstetisk flotteste kogebog med smoothies er et godt supplement til samlingen.