Bøger / skønlitteratur / roman

Smukke-Jan


Beskrivelse


Efterforskerne Anita Hvid og Thor Belling tager til den sjællandske provins for at opklare et bizart mord. Yderligere to mord komplicerer sagen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2011

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 28. mar. 2011

Læsere af krimier og spændingsbøger.

Lars Kjædegaard har et alsidigt forfatterskab bag sig omfattende både thrillers, historiske romaner, satire mv. Nærværende bog er første bind i en ny serie om de to kriminalbetjente Anita Hvid og Thor Belling, som danner par i efterforskningssager og uofficielt også lidt i det private. Et bestialsk mord på Sjælland hvor offeret er nedgravet og kun hovedet synligt sætter de to betjente på en hård opgave. Med lidt hjælp fra de lokale efterforsker de sagen i de kredse hvor offeret færdedes, og det bringer dem i nærkontakt med flere sider af den sjællandske idyl. En klassisk velskrevet krimi, som måske savner lidt i spænding, men som hænger godt sammen og kan fungere som et udgangspunkt for flere historier med makkerparret Hvid-Belling.

Konkurrencen er hård på krimimarkedet, og denne ligger ikke i toppen af feltet. Til gengæld har den en god rammesætning for senere episoder med makkerparret Hvid-Belling.

Denne klassiske krimi er første bind i en ny dansk serie med parret Anita Hvid og Thor Belling i centrum. Rammerne er et nutidigt dansk provinsmiljø.


Jyllands-posten

d. 16. apr. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 16. apr. 2011


Politiken

d. 9. apr. 2011

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 9. apr. 2011


Berlingske tidende

d. 24. juni 2011

af

af

Mette Strømfeldt

d. 24. juni 2011