Bøger / faglitteratur til børn

Smukke skabninger : en samling af dyr fra for- og nutid


Beskrivelse


Bladrebog med mere end 250 dyr. Dyrene er samlet i grupper efter kendetegn, spisevaner eller opførsel. Der er dyr med panser, hurtige dyr, glatte og slimede dyr, glubske rovdyr, svømmende og flyvende dyr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juli 2015

af

af

Christine Christensen

d. 30. juli 2015

Fint illustreret dyrebladrebog om de særlige skabninger, der har levet på jorden fra forhistorisk tid til i dag. Til oplæsning og billedlæsning fra ca. 5 år.

Bladrebog med mere end 250 dyr. Dyrene er samlet i grupper efter kendetegn, spisevaner eller opførsel. Der er dyr med panser, hurtige dyr, glatte og slimede dyr, glubske rovdyr, svømmende og flyvende dyr. Hvert dyr er præsenteret med navn og lydskrift af navnet, så det også er muligt at udtale arten korrekt. Forrest i bogen findes en tidslinje, der begynder ved jordens begyndelse og ender ved nutiden. I bogen er det markeret indefor hvilken tidsperiode hvert dyr befinder sig.

En smukt illustreret billedbog om alle mulige dyr. Illustrationerne er naturtro, detaljerede stregtegninger i afdæmpede farver. Der er stort set ingen information om det enkelte dyr, ikke engang størrelsesforhold, og bogen egner sig derfor ikke til opgaveskrivning eller skolebrug. En bog, der fanger øjet med sin flotte forside, men som måske vil skuffe de videbegærlige indholdsmæssigt med sine sparsomme oplysninger.

Camilla da la Bedoyere er zoolog og har skrevet over 200 fagbøger til børn, fx en serie på 4 om bondegårdens dyr og de sjove faktabøger om hvidhajen, kongepingvinen og Kan en blæksprutte bestige et højhus?Dinosaurer og andre forhistoriske dyrPå jagt efter fortidsdyr. Dinosaurer og andre forhistoriske dyr og På jagt efter fortidsdyr omhandler samme emne, men er mere faktaprægedeCamilla da la Bedoyere er zoolog og har skrevet over 200 fagbøger til børn, fx en serie på 4 om bondegårdens dyr og de sjove faktabøger om hvidhajen, kongepingvinen og Kan en blæksprutte bestige et højhus?. og På jagt efter fortidsdyr omhandler samme emne, men er mere faktaprægedeCamilla da la Bedoyere er zoolog og har skrevet over 200 fagbøger til børn, fx en serie på 4 om bondegårdens dyr og de sjove faktabøger om hvidhajen, kongepingvinen og Kan en blæksprutte bestige et højhus?. Dinosaurer og andre forhistoriske dyr og omhandler samme emne, men er mere faktaprægede.