Bøger / faglitteratur / vejledninger

Smykkefremstilling : den store håndbog for begyndere og øvede


Beskrivelse


Vejledning i smykkefremstilling, som i 71 lektioner bevæger sig gennem en lang række af smykkefremstillingens facetter og viser materialer, teknikker og redskaber.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2008

af

af

Søren Brunbech

d. 18. sep. 2008

Til inspiration for alle med interesse for design og fremstilling af smykker, men med de noget øvede som primær målgruppe.

Englænderen Jinks McGrath er juvelér og underviser i og skriver bøger om smykkefremstilling. Til indledning fortæller hun om forskellige typer specialværktøjer og redskaber og materialer og beskriver, hvordan man bevidst kan arbejde med idéudvikling. Størstedelen af bogen har form som et undervisningsforløb, hvor man i 71 lektioner bevæger sig gennem en lang række af smykkefremstillingens facetter, lærer nye teknikker og udvikler sine færdigheder progressivt. Til hver lektion er der en række små, gode og illustrative farvefotografier der med ledsagende tekst forklarer den teknik, der skal indøves. Det er en koncentreret fremstilling, spækket med nyttige råd, informationer og fif til smykkefremstilleren. Bagerst omregningstabeller mellem engelske, amerikanske og danske mål, litteraturhenvisninger og et stikordsregister.

Blandt flere gode inspirations- og arbejdsbøger om smykker er Tone Rörseths Smukke smykker, 2007 lidt lettere tilgængelig.

En veltilrettelagt og informativ bog om fremstilling og design af smykker, der i rækken af gode smykkebøger især henvender sig til de lidt viderekomne.


Sløjd

2008, nr. 6

af

af

TP

2008, nr. 6