Bøger / faglitteratur

Smykker i art clay silver


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Knud Weile

2007

En flot illustreret hobbybog, der viser de håndværksmæssige og kunstneriske muligheder i et nyt metal-materiale. Art clay silver ligner og bearbejdes som ler og har samme plastiske egenskaber, men ændres efter en kort tørring og brænding til metallisk sølv.

De to forfattere gennemgår i bogen systematisk de forskellige materialer, værktøjer og metoder, der kan bruges ved fremstilling af sølvsmykker i art clay silver. Der fokuseres på den håndværksmæssige vejledning og påvisning af materialets potentiale i flotte og detaljerige billedserier, der underbygges godt af den tilhørende tekstdel. De færdige resultater er fx brocher, hængesmykker og ringe i en finish, der alt efter modeltype og fremstillingsmetode kan virke enten lidt hjemmelavede eller også fremstår som flot kunsthåndværk.

Det er ikke let at finde andet læsestof om art clay silver, men materialet tilbydes bredt på nettet (også af danske forhandlere), og mange udbyder kurser i brug af det nye sølvmateriale, der ofte betegnes som revolutionerende i metallernes verden.

En fin og instruktiv hobbybog om et nyt materiale med mange muligheder. Målgruppen er kreative mennesker med lidt håndelag, der gerne må have arbejdet med sølvsmedearbejde i forvejen.Informationer og udgaver