Bøger / faglitteratur / vejledninger

Smykker med lodning


Beskrivelse


Fokus på lodning af de forskellige metaller - ædle som ikke-ædle - der anvendes ved smykkefremstilling. Hårdlodning, blødlodning og svejsning gennemgås med trin-for-trin vejledninger. Inspiration til fremstilling af bl.a. ringe, manchetknapper, vedhæng og ørestikker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2014

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 5. nov. 2014

Fin og instruktiv hobbybog om lodning af smykker, der henvender sig til især øvede smykkemagere.

Gennemarbejdet og omfattende grundbog i lodning af smykker. Bogen er Karen Hørmanns ottende bog om smykkefremstilling. Denne gang er der fokus på lodning af de forskellige metaller - ædle som ikke-ædle - der anvendes ved smykkefremstilling. Bogen indledes med afsnit om teknik, samt værktøj og materialer til lodning af smykker. De forskellige teknikker - blandt andet hårdlodning, blødlodning og svejsning - gennemgås med trin-for-trin vejledninger med farvefotos og tilhørende, forklarende tekster. Bogen er også fyldt med masser af inspiration til fremstilling af blandt andet ringe, manchetknapper, vedhæng og ørestikker.

Med bogens instruktive tilgang vil alle, der er interesseret i smykkefremstilling og lodning, være i godt selskab. De der mangler erfaring vil finde god hjælp og vejledning i bogen. De mange trin-for-trin vejledninger fungerer fint med en kort og klar tekst, der illustreres med tydelige farvefotos. Bogen har samme indbydende layout og fine billedkvalitet, som vi har set i forfatterens tidligere udgivelser om smykkefremstilling. Kan også anvendes som opslagsbog.

I Sølvperler behandles lodning også, omend mere overfladisk.