Bøger / faglitteratur til børn

Smykker


Beskrivelse


Forlaget skriver: I al den tid, der har været mennesker på jorden, har folk pyntet sig blandt andet med perler, diamanter, rav og andre kostbare ting. Her i bogen kan du læse om nogle af verdens mest berømte og værdifulde smykker men du kan også læse om om blandt andet tatovering og piercing. Opgaver på www.fagliglaesning.dk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2015

af

af

Jesper Holtoug

d. 19. mar. 2015

Læs om et påskeæg til 180 millioner kroner. Læs om en diamant, der er lige så stor som en hånd. Læs om diamant-sliberen der besvimede, da han skulle dele verdens største diamant i flere stykker. Og læs også om guld, rav, perler, sølv og meget mere. Fagbog for 7-11-årige.

I 16 afsnit kommer man langt omkring i smykkernes verden - både i nutiden og i fortiden. Hvert afsnit fortæller om særlige ædelsten, særlige historiske perioder eller særlige måder, som smykker kan bruges på. Man hører om verdens mest kostbare smykker og om hvorfor, guld, diamanter, rav og perler altid har været noget, som mennesker jagtede. Bogen kommer også ind på kropsudsmykning.

Emnet kan måske ved første øjekast virke lidt smalt, men "De små fagbøger" folder emnet ud på en overraskende måde. Fortællingen om de mange forskellige betydninger som smykker, ædelsten og smykkefremstilling kan have, er virkelig spændende. Det er ikke en gør-det-selv hobbybog om smykker, men en tankevækkende bog om rigdom, magt, skønhed og eventyr.

Der findes ikke særlig mange fagbøger om smykker og ædelsten for børn og unge. Dog kan nævnes Neil Morris: Diamanter og andre ædelsten, som også er kort og præcis, men temmelig meget sværere.