Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Smykket


Beskrivelse


Dian er sluppet ud af skoven og er på vej til sin hjemby Rai. Han opsøger sin bedstemor som har noget at fortælle. Hun dør før hun når det, men han finder et gammelt smykke.

EmneordAnmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2002

af

af

Kristian Nielsen (skole)

d. 27. maj 2002

I den 4 bog om Drageherre er Dian nu kommet ud af skoven og er på vej over lavlandet til sin hjemby Rai. Alle de folk han møder er bange og vil ikke have noget med ham at gøre. En gammel mand tager ham ind, giver ham et smykke og får ham gemt, inden Nagirs soldater når frem. Han overværer hvordan soldaterne tæver den gamle til døde. Da de er væk tager han den gamles pas, retter i det og begiver sig mod Rai. Ved hjælp af det falske pas slipper han ind og opsøger sin bedstemor, der ligger for døden. Inden hun dør giver hun ham en pose og siger, hun må fortælle noget. Hvad det var må Dian selv finde ud af, for hun dør inden hun får det sagt. En sprogligt let tilgængelig fantasy med farveillustrationer, der støtter og udvider fortællingen. Bogen har et tiltalende lay out. Omslagsillustrationen vil uden tvivl virke dragende på læsere, der ynder magi og fantasy. Den er velegnet til oplæsning i indskolingen og kan selvlæses fra 2./ 3. kl. Ældre læsesvage elever vil også få en god læseoplevelse af den.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2019

af

af

Stine Bille

d. 18. feb. 2019

I serien "Drageherren" tager Dian ud på en lang og farefuld rejse. Han vil prøve at befri landet fra den onde Nagir. Sammen med nye venner kæmper de for Terras frihed. For de 8-10-årige.

Alle 11 bind i serien "Drageherren" udkommer nu i serien "Blå læseklub". Hovedpersonen er drengen Dian, der er vokset op som hittebarn hos en gammel kone. Da han bliver valgt til drageoffer, starter hans kamp for at overleve, og for at nedkæmpe den onde Nagir og hans hær af orker. På sin lange rejse, som der fortælles om i de 11 bøger, møder han mange forskellige farefulde udfordringer, og Dian skal kæmpe mod mange onde fjender. Heldigvis får han også mange nye venner, som alle ønsker at hjælpe ham. De ser alle noget helt specielt i ham, og langsomt finder de ud af, hvem han i virkeligheden er. Teksten er læsepædagogisk bearbejdet i forhold til den tidligere udgave, fx har man fjernet store bogstaver på stednavne, delt flere ord med bindestreg og ændret skrifttypen til en mere læsbar type. Bøgerne har lix 8 til 10, dog har del 9 nu en lidt lavere lix.

Det er en fantastisk fantasy-fortælling. Historien bliver mere spændende for hvert bind, og man bliver indfanget i Drageherrens univers. Illustrationerne underbygger historien og de følger teksten fint, både i streg og stemning.

En anden rigtig god og spændende fantasyserie er serien om "Ulveridderne", fx Ulveridderne - flammen i øjet.


Folkeskolen

Årg. 121, nr. 50/51/52 (2004)

af

af

Mogens Bille

Årg. 121, nr. 50/51/52 (2004)