Bøger / faglitteratur til børn

Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 21. jan. 2011

Denne bog er skrevet til alle som på en eller anden måde har angst og depression inde på livet enten via egne erfaringer, som pårørende eller via sit professionelle virke. Bogen kan læses både med helt små børn eller som voksen. Det er en samtalebog, som kan være en hjælp til den svære samtale med børn eller til en generel snak om et emne, som er en del af de flestes hverdag.

Bogen er skrevet som en vekselvirkning mellem en fortælling for børn og faktasider for voksne, så bogen kræver en del af formidleren i forbindelse med læsning med børn. Temaet er angst og depression og spørgsmålene er bl.a. hvad er det, hvordan udspiller det sig, hvorfor opstår det og hvad kan man gøre ved det? Bogen kan læses af både unge og voksne med et godt udbytte, men den fungerer bedst som en samtalebog, hvor bogen kan være med til at åbne op for nogle af de svære samtaler. Bogens illustrationer er i en glad og positiv streg, som afspejler tekstens livsglæde og positivitet godt.

Karen Glistrup har også skrevet Hvad børn ikke ved - har de ondt af : familiesamtaler om psykiske lidelser, 2006 som er et godt supplement til denne udgivelse.

Godt oplæg og udgangspunkt for samtale med børn og voksne i alle aldre om angst og depression. Bogen tager emnet meget alvorligt, samtidig med at den giver håb for fremtiden og viser livsglæde.


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 48, nr. 3 (2011)

af

af

Elise J. Nielsen

Årg. 48, nr. 3 (2011)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 48, nr. 3 (2011)

af

af

Hannah Wang-Dantzer

Årg. 48, nr. 3 (2011)