Bøger / faglitteratur til børn

Snakkepakker : sprogudviklende aktiviteter til hele året


Beskrivelse


Ordpakker med remser, tegneaktiviteter og forslag til sange og bøger om 46 forskellige emner med det formål at give børnene mulighed for at opleve sproget med hele kroppen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2012

af

af

Karsten Boll

d. 4. sep. 2012

Brugsbog til struktureret sprogarbejde, der kan anvendes i daginstitutioner, dagplejer, legestuer og 0. klasse samt i privat sammenhæng for målgruppen 2 1/2-6-årige.

Forfatteren, der er kendt i andre sammenhænge for samme målgruppe med børnebøger, rim og remser, har her taget udfordringen op med de pædagogiske læreplaner, som indgår for målgruppen 2-6-årige. Med de 46 emner tages der højde for udvikling af sproglige kompetencer, krop og bevægelse, sociale kompetencer, barnets alsidige og personlige udvikling, natur og naturfænomener samt kulturelle udtryksformer og værdier. Derudover gives der ideer til kreative aktiviteter. Der er lavet rim og remser på kendte melodier, som kan googles, hvis man ikke kan huske dem. Desuden er der for hvert emne forslag til supplerende litteratur til emnet for målgruppen. På bogens hjemmeside www.snakkepakker.dk findes supplerende opgaver og aktiviteter. Sproget er letlæst, og de enkelte emner er illustreret med små instruktionstegninger eller andet iøjnefaldende.

Farvekodesystemet (12/23) og Fagter og grimasser (11/08) er eksempler på andre titler, der beskæftiger sig med sproglig opmærksomhed for målgruppen.

Et gennemarbejdet og let tilgængeligt materiale, der er lige til at tage i brug. Til anskaffelse i daginstitutioner mv., børnebiblioteket og til den første indskoling i skolerne.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 15. okt. 2012

af

af

Inger Ubbesen

d. 15. okt. 2012