Bøger / faglitteratur / opskrifter

Snaps : naturen paa flaske


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2013

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 18. nov. 2013

For snapsekreatører og gourmeter.

Med udgangspunkt i snapsen som nordisk nationaldrik slår forfatteren, der er kok, et slag for en renæssance med denne indbydende bog. Opdelingen er: Sommersnapse - der er bløde og læskende - Cocktailsnapse - der udfordrer de klassiske drinks - Madsnapse - der fungerer til andet end sild og ost og Snapse - der udfordrer whisky, rom og cognac til kaffen. Her er lidt både til den søde tand og den mere traditionelle smag. Opskrifterne er nemme at gå til med først ingredienser, opskrift, baggrund (med (medicinsk) historie for urten/frugten) og tips til hver enkelt snaps. Hertil kommer generel indledning om råvarer og behandling. Vinklen supplerer de mange eksisterende snapsebøger med nye spændende sofistikerede cocktailopskrifter. De mange fotos er kunstneriske og lækre, men også faretruende tæt på kanten af staffage. På negativsiden savner jeg læserhjælp til identificering af urterne i naturen. Derudover virker det selvmodsigende, at der på trods af bogens gentagne erklærede udgangspunkt i det nordiske gøres udstrakt brug af citrusfrugter og typiske middelhavsurter som timian, rosmarin og lavendel.

En del bøger på bibliotekerne. Politikens bog om kryddersnaps er for mig hovedværket, mens de fleste andre som denne kan supplere alt efter behov og særlige vinkel.

En indbydende lettilgængelig og instruktiv bog for hobby snapsefolket med supplering af standardrepertoiret med fx sofistikerede cocktails og alternativer til cognac og whisky til kaffen.