Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Snehvide og de syv dværge


Beskrivelse


Den onde dronning vil dræbe Snehvide, fordi hun er den smukkeste. Snehvide flygter ud i skoven og skjuler sig hos de syv små dværge.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juli 2015

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 17. juli 2015

Genfortælling af Snehvide og de syv dværge i en letlæst udgave. Til børn fra 7 år, 1.-2. klasse.

Den smukke prinsesse Snehvide må meget igennem, da hendes onde stedmor finder ud af, at Snehvide er den smukkeste i verden. Slottets jæger må tage Snehvide med i skoven og dræbe hende. Jægeren advarer Snehvide, og hun finder et hus, hvor de 7 dværge er hjælpere. Desværre bliver det magiske spejl hos den onde stedmor ved med at sige, at Snehvide er den smukkeste i verden, så forklædt opsøger stedmoderen Snehvide 3 gange, hvor hun forsøger at tage hendes liv. 3. gang lykkedes det. En prins kommer forbi, og da han løfter Snehvide, falder det forgiftede æblestykke ud af hendes mund. Bogen er farverigt gennemillustreret med en kantet streg. Teksten er sat i små afsnit, og enkelte steder er anvendt talebobler. Eventyret er baseret på Brdr. Grimms version fra 1800-tallet - her genfortalt af Lesley Sims.

Teksten er let at læse, idet den består af helsætninger. Illustrationerne understøtter teksten. Indholdet forekommer lidt tamt i forhold til originaludgaver af eventyret. Da genfortællingen skal være så let at læse, (LET-tal 17) bliver kendte pointer sprunget over.

Lesley Sims genfortalte eventyret for Flachs i 2010 Snehvide og de syv dværge. Du finder også mange udgaver af Snehvide som billedbog.


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juli 2010

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 27. juli 2010

Letlæsningsbog i serien Flachs - læs selv, som henvender sig til børn fra 8 år. Bogen kan bruges til læsetræning samt fritidslæsning og kan indgå i et undervisningsemne om eventyr.

Letlæsningsbog om den smukke Snehvide, der bor hos de små dværge, hvor den onde stedmoder finder frem til hende. Det kendte eventyr er fortalt i en letlæsningsudgave, der er baseret på Brødrene Grimm. De fleste børn kender eventyret, som mange har stiftet bekendtskab med via den gamle, klassiske Disney tegnefilm. Denne forforståelse vil sammen med de charmerende illustrationer lette læsningen af teksten. Bogen er delt op i seks kapitler, ordforrådet er forholdsvis simpelt, og der er en del talebobler. Bogen er gennemillustreret med farvetegninger, der fortæller historien i sig selv. Efter slutningen fortælles lidt om baggrunden for eventyret. Forfatteren har tidligere fået to letlæsningsbøger oversat til dansk, Den lille giraf, 2007 og Ønskefisken, 2008.

Det kendte eventyr er udkommet i mange billedbogsudgaver og indgår i diverse eventyrsamlinger. Som de andre bøger i serien Flachs - læs selv er bogen lavet i en lækker hardback-udgave der med et lille bogmærkebånd og "selvlysende" titel virker appellerende på målgruppen, som nok hovedsageligt er piger.

Det klassiske eventyr i letlæsningsudgave i den meget populære serie, hvor der er kælet for layoutet, vil helt sikkert blive et hit hos begynderlæserne i 2.-3. kl.