Bøger / skønlitteratur / roman

Snehvide


Beskrivelse


Krimi. Harry Bosch genoptager en sag fra 1991 om mordet på en dansk fotojournalist i Los Angeles, en sag med politiske interesser og personlig hævn.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juli 2015

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 29. juli 2015

Har man som læser af krimier og politiromaner fulgt Bosch som opdager i serien fra Los Angeles står denne helt sikkert også på læselisten, og bogen kan også lokke nye læsere til.

Connelly har flere hovedpersoner i sine serier, men serien om Hieronymus (Harry) Bosch er på alle måder hans største. Bosch nærmer sig pensionen og beskæftiger sig fortsat med gamle, kolde sager. Bosch genoptager en sag, hvor en dansk (titlens Snehvide) fotojournalist i 1991 blev dræbt under urolighederne, efter at hvide betjente gennembankede sorte Rodney King. Nye ballistiske spor fører Bosch til opklaringen af mordet, der viser sig at have spor til de dengang involverede politifolk og til Danmark.

Fremragende underholdning og en spændende historie med et godt drive og både interessante og aktuelle linjer til amerikansk politik og samfundsforhold. Bosch er et rigtigt godt bekendtskab - også når han optræder som biperson i andre bøger af Connelly. Det er specielt interessant denne gang med den danske vinkel. Bogen har vundet den prestigefyldte RBA-krimipris. Den største i verden, skriver Sara Blædel på bagsiden.

Det er 14. bog på dansk med Bosch i hovedrollen, men bind 16 i serien, fordi bind 2 og 13 desværre stadig ikke er oversatte. Bogen fortsætter historien om Bosch på bedste vis, og serien bør læses i rækkefølge. Blandt andre lignende forfattere er James Lee Burke. Både Burke og Connelly er i særklasse.


litteratursiden.dk

d. 30. sep. 2015

af

af

Helle Post

d. 30. sep. 2015

Et herligt og hårdkogt gensyn med den rebelske kriminalkommissær, Harry Bosch, som denne gang får sin sag for i kampen om retfærdighed for en 20 år gammel mordsag. Michael Connelly har skrevet 25 bøge...


Politiken

d. 23. aug. 2015

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 23. aug. 2015


Jyllands-posten

d. 17. okt. 2015

af

af

Lars Ole Saurberg

d. 17. okt. 2015


Berlingske tidende

d. 29. aug. 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 29. aug. 2015