Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Snemand


Beskrivelse


Fire små børn leger i sneen. De får lyst til at bygge en snemand, og vi ser, hvordan det går til.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2012

af

af

Jesper Holtoug

d. 28. mar. 2012

To nye seriebøger - eller rettere hæfter - for læsestartere primært i aldersgruppen 4-6 år. Historierne er super enkle i sproget, har små identificerbare hovedpersoner og rummer klare, farvestrålende illustrationer. Bøgerne kan fungere som begynderlæsning sammen med en voksen eller som den første selvstændige læsning.

Historierne er næsten så enkle, som det overhovedet kan lade sig gøre: 4-6 ord pr. side og blot 16 sider i alt. Det er selvfølgelig meget begrænset, hvor meget historie, der kan fortælles med så begrænset ordforråd. Derfor bliver begge fortællinger også udelukkende overfladisk beskrivende. I Legetøj hører vi om en dag i institutionen i legetøjets tegn. De forskellige børn har forskelligt legetøj med, som så bliver fremvist - et nyt stykke legetøj i aktion på hvert opslag. I Snemand fortælles om, hvordan en snemand bliver til og hvordan den udstyres med kost, næse, hat og så videre. Meget enkelt, mange gentagelser og begivenheder, der relaterer sig til det lille barns oplevelsesverden. Illustrationerne består i begge hæfter af farvestærke stregtegninger, som nøje ledsager begivenhederne.

Minder især om de øvrige letlæsningsbøger i Mini PS-serien, som alle er meget konkrete og relateret til barnets virkelige liv. I tilsvarende sværhedsgrad og med samme lækre udformning findes for eksempel serierne: Lydret dingo og Superbørn.

Blanke, lækre, kvadratiske - og virkelig lette at læse. To nye, gode, identificerbare minibøger til den første begynderlæsning.