Bøger / skønlitteratur / roman

Snemanden


Beskrivelse


Krimi. Vicekommissær Harry Hole får et anonymt brev om, at en seriemorder er på spil. En række mord og forsvindinger får overbevist politiet om, at en seriemorder ganske rigtigt er i gang, og Harry Hole går i gang med at løse den komplicerede sag.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Per Drustrup Larsen

2007

Krimilæsere af alle slags og de mange Nesbø/Hole-fans i særdeleshed vil (nyde at) få kuldegysninger over bogen.

I sit sædvanlige komprimerede sprog med korte replikker og sætninger samt høj fart over handlingen fortæller Nesbø en isnende krimigyser. Den (næsten) tørlagte vicekommisær Harry Hole får et anonymt brev fra "Snemanden" om, at en seriemorder er på spil. Han er ekspert på seriemordere, men har ikke siden bind 1 været udsat for en, så tvivlen melder sig både hos ham og hos cheferne. Gamle sager findes frem, før nye forsvindinger og mord beviser eksistensen af en seriemorder med snemænd som signatur og med motiver, der først afsløres efterhånden. En ny efterforsker på holdet, Katrine Bratt, er et ganske særligt bekendtskab. Harry Hole er på tværs af alt og alle (også sig selv), og tidligere sager forfølger ham. Han får det bestemt ikke nemmere efter denne uhyggelige sag, hvor selv denne garvede krimilæser måtte gyse flere gange og endda slet ikke kunne gætte løsningen før til allersidst. Uhyggeligt!.

7. bog om Harry Hole, og selv om det ikke er uomgængeligt at læse dem i rækkefølge, vil det være en fordel.

Mange gode bipersoner spiller store roller i det sindrige plot, og flere oplagte gerningsmænd viser sig selv at være ofre for en både kold, blodig og koldblodig seriemorder, inden afsløringen af snemanden med de mange mord på samvittigheden. Der er tale om en af de bedste og mest uhyggelige bøger i serien af en af de bedste krimiforfattere, og det siger slet ikke så lidt.


litteratursiden.dk

d. 8. okt. 2007

af

af

Marianne Träff

d. 8. okt. 2007

Tror du, at snemænd signalerer glæde, familiehygge og sjov? Det gjorde jeg også, indtil jeg læste Nesbøs sidste Nu er de kun afskyelige. Når snemanden dukker op i forhaven, forsvinder mor! Det er både...


litteratursiden.dk

d. 20. nov. 2008

af

af

Lida Wengel

d. 20. nov. 2008

Se og lyt til anbefalingenTitel: SnemandenForfatter: Jo NesbøIndtaling: Lida WengelProduceret i samarbejde med dk4Hent video ...


Politiken

d. 29. sep. 2007

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 29. sep. 2007


Kristeligt dagblad

d. 22. sep. 2007

af

af

Mie Petersen

d. 22. sep. 2007