Bøger / faglitteratur / vejledninger

Snit og skær : skab selv dine skeer, skåle og skærebrætter


Beskrivelse


Trin-for-trin vejledning i snitning af bl.a. spiseske og skærebræt, med udvælgelse af brugbart tømmer, værktøj og redskaber samt om finish og vedligeholdelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2017

af

af

Lars Ovesen

d. 16. jan. 2017

Emil sad i værkstedet og snittede figurer i træ. Havde han haft denne bog havde han været i stand til at snitte skeer, skåle og skærebrætter, som mor Alma kunne bruge i husholdningen. For snittere i alle aldre.

"Snit og skær" er en trin-for-trin vejledning i snitning. Bogen indledes med en kortere introduktion, der beskriver udvælgelsen af brugbart tømmer, værktøj og redskaber samt forskellige teknikker. Herefter beskrives de enkelte projekter og læseren finder vejledninger til bl.a. en smørkniv, en lille egetræsskål, samt en madlavningsske. Bogen afrundes med et afsnit, der beskriver finish og vedligeholdelse. Bogen er udgivet i hardback kvalitet med billedmateriale, der illustrerer projekterne.

Man fristes næsten til at sige at denne bog er den perfekte indgangsvinkel til en ny hobby. Vejledningerne er nemme at følge og med det righoldige billedmateriale kan det næsten ikke gå galt. Den indledende tekst er velskrevet og indeholder en lang række gode råd både til arbejdet med træ, men også til hvordan man lokaliserer det bedste træ. Min nysgerrighed er vakt og jeg kan, til sommer, findes foran bålet med en snittekniv og et stykke træ.

For yderligere litteratur om dette prægtige håndværk se Den store snittebogSnittebogen eller SnittebogenFor yderligere litteratur om dette prægtige håndværk se Den store snittebog eller .